Michon Music

Onder deze naam heeft het schrijversduo Stephan van Rijt en Michon Sprengers een nieuwe weg ingeslagen! Hoewel zij al eerder samen muziek schreven, heeft het sinds de zomer van 2013 een vlucht genomen en inmiddels zijn eerste vruchten afgeworpen in de vorm van een cd: Storybook! Sindsdien werken ze samen, of onafhankelijk van elkaar aan verschillende muziekprojecten.

IMG_1068Michon Sprengers

Met haar jazzachtergrond en liefde voor wereldmuziek, heeft zangeres Michon Sprengers zich de afgelopen jaren vooral ondergedompeld in de akoestische muziek uit het Portugese taalgebied. Het zingen van jazzy Engelstalige stukken voelt nu als thuiskomen en het herontdekken van een oude passie.

Stephan

Stephan van Rijt

Bassist Stephan van Rijt kwam als componist voor het eerst goed tot zijn recht in de jazzband Bopdeq. Samen met Michon schrijft hij zowel Nederlands- als Engelstalige stukken. Hoewel zij allebei ook eigen composities maken, merken Stephan en Michon dat vooral het samen schrijven de stukken een extra dimensie geeft! Een ontdekking die naar meer smaakt!

De band MICHON heeft programma Storybook vorm te geven. De gemeenschappelijke factor in alle nummers van het vorige programma Miquelá Passion, was het gevoel van ‘saudade’. Nu wordt een nieuwe weg ingeslagen door eigen stukken te brengen. Ook nu de songs in Storybook Engelstalig zijn, blijft het gevoel van weemoed overeind en voelt de muziek vertrouwd als de warme omarming van een vriend.

Wil je op de hoogte blijven van actuele feiten?! Kijk op de nieuwspagina, of volg ons op Facebook, Twitter, of LinkedIn.